Murua Trade nimi tulee Etelä-Pohjanmaan murteesta ja karttakirjasta löytyneestä paikkakunnan nimestä, joka löytyi ihan sattumalta. Tarkemmin tutkittuamme paikkakunnan nimeä Murua, se tuntuu löytyvän useasta maasta mm. Espanjassa, Norjassa ja Papua-Uusi-Guineassa ainakin.

Murresanana muru tarkoittaa useaa asiaa, riippuu missä yhteydessä sitä kulloinkin käytetään. Muru tarkoittaa mm. pullaa, karkkia ja kaikkea hyvää. Myös usein kuulee omaa kultaa kutsuttavan muruksi. Näin ollen, koska toimintamme tukikohta on Etelä-Pohjanmaalla, Muru sana yrityksen nimessä on hyvinkin kuvaava, toisaalta yhteistyökumppanimme ulkomailla osaavat kirjoittaa lyhyen nimen oikein, verrattuna pitkään suomalaiseen sanaan.

Alunperin yritys on perustettu vuonna 2002 sivutoimiseen yrittämiseen, joka on vuosien varrella vaihdellut kipoista kynttilöihin ja käsitöistä asiantuntijatehtäviin. Nykyinen toimiala on aloitettu monien vaiheiden ja mutkien kautta vuonna 2019, jolloin myös nykyinen nimi on otettu käyttöön.

Myyntityöstä löytyy kokemusta parin vuosikymmenen verran. Kokemusta elintarvikealasta löytyy monelta eri kantilta, myynnistä, tuotannosta sekä elintarvikevalvonnasta. Leena on koulutukseltaan elintarviketekniikan insinööri (AMK) ja Markku tuotantotalous agrologi (AMK), joten ymmärrystä elintarvikealasta ja sen eri vaiheissa löytyy kattavasti.